lillhjarta

Direktlänk till inlägg 10 december 2010

Framsteg

Av TinaLi - 10 december 2010 11:01

Han kan nu vända sig från mage till rygg (det gjorde han för ca 1 månad sedan). Han vill helst inte alls ligga på mage, så blir inte så många gånger man får se hans vändningar. Men ibland kan han göra det.


Bumbo-stolen sitter han mycket bättre i nu. Nu orkar han hålla huvudet uppe även när han sitter där, och sitter och kikar och spanar på omvärlden. Men han vill helst inte sitta där för länge, hogst 10 min oftast. Sen blir han trött och gnäller till.


Babygymmer börjar även bli lite mer spännande. Nu försöker han gripa efter grejerna som hänger där och han kan ligga en bra stund och prata med dom.


När han sitter/ligger i pappas famn på kvällarna brukar han försöka ta bilarna som är på hans pyjamas. Han blir ganska upprörd när dom inte går att få loss...


Babysittern är fortfarande det bästa vi har. När han är kinkig på kvällarna, sitter han nöjd där medans man gungar. När vi ska äta mat sätter vi honom i sittern så han ser oss hela tiden.

Om han är lite smågnällig på dagen, blir han oftast nöjd om han får sitta där och leka med en leksak.


Han är oftast ganska nöjd. Men har märkt att han lätt blir uttråkad. Han vill roa sig på olika vis, och ha ombyte. Så han ligger/sitter en stund vid varje grej, sen vill han byta. En bestämd liten herre har vi allt.


Han sover mest på förmiddagarna. Han vaknar vid 7.30/8-tiden på morgonen och vi gör oss då klara för att gå till dagis med storasyster. Så somnar han i vagnen på vägen dit. Så sover han då från ca kl 9 till nångång vid 12-tiden, lite beroende på hur hungrig han är.

Så leker, busar o gosar vi en stund och har lite kvalitetstid, innan vi hämtar storasyster på dagis kl 13.30

Han ligger oftast vaken i vagnen på vägen dit, men somnar oftast alldeles innan jag ska in och hämta syster. Ibland kan han vara vaken, så då får han följa med in, men är ganska sällan.

Så sover han på vägen hem och vill ofta ha lite mat igen när vi kommer hem. Busa lite med syrran, o sen sova igen vid 15-tiden. Så sover han oftast en kortis då, till 16-tiden och är sen vaken. Då leker o busar han med syrran, äter, kikar på när mamma lagar mat och sitter sen en stund i sittern medans vi äter. Vid 18-tiden brukar han somna och sova tills vi väcker honom vid 20-tiden. Då är han vaken med oss tills det är läggdags vid 22-tiden.

Sen sover han till ca 02 och äter lite, sover till 05.30 och äter lite och vaknar sen vid 8 igen.

Vissa nätter kan han äta varannan timme, men de börjar bli färre (till mammas lycka).


Igårkväll och inatt hade vi en jobbig tid. Han är lite förkyld, så han ville ingenting riktigt. Ville inte somna, inte äta, inte gosa...Så vaknade han om och om igen under hela natten. Han sov väldigt oroligt. Snuttade så mamma var alldeles öm och sårig...

Nu sover han igen, medans syster sover middag (ingen dagis-dag idag). Så får se hur länge han sover nu. Han behöver nog ta igen en hel del efter natten...

(han vaknade inte förrns 9.30 imorse.)


Har märkt en massa egenskaper som han har, som hans syster också hade som bebis. Bubblar o brummar när han småsurar. O pratar en massa och länge o viftar på armarna. Minns att systern hade precis dom ljuden, det tonläget och samma ansiktsuttryck och rörelser. Dom är allt himlans lika mina små (o samtidigt inte alls lika!)


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av TinaLi - 31 oktober 2011 14:10

För ett tag sedan snubblade jag på en länk till en sida som heter Fotoklok. Jag hade ett tag tänkt att jag skulle göra en fotobok till Algots 1-årsdag. Gjorde nämligen en tills hans syster till hon fyllde 1 år, och vore ju kul om dom kunde ha varsin....

Av TinaLi - 15 juni 2011 00:00

Förra veckan var mormor här på besök! Vi myste i trädgården, åkte på utflykter och bara njöt av att ha mormors sällskap! Om vi ändå kunde ha henne nära jämt <3   På kvällen, efter mormor kommit, tar hon o stoppar barnen i ett bad:   ...

Bad

Av TinaLi - 3 juni 2011 23:45


Båda småfisarna älskar att bada! O efter badet är det ju mysigt att mysa lite framför teven tillsammans (!?)   ...

Av TinaLi - 2 juni 2011 23:30

Algot tar sig fortfarande inte fram så mycket. Han ligger på mage på golvet och backar och snurrar. Han backar ofta fast sig, så man får hjälpa honom loss. Krypa vill han inte alls. Vi har försökt öva lite i krypställning, men han blir mest bara arg ...

Av TinaLi - 22 maj 2011 22:30


 

Ovido - Quiz & Flashcards