lillhjarta

Alla inlägg under maj 2011

Av TinaLi - 22 maj 2011 22:30

 

Av TinaLi - 21 maj 2011 22:30

Nu har en hel termin med babysången gått! Häromdagen var det sista dagen vi var där. O dom har ju verkligen växt på sig dom små. När vi började var de flesta bara små knyten, o så började några kunna sitta, åla och nu krypa! Tänka vad fort det går!


Favoritsångerna som Algot (läs: jag) har är:

Bebis som ej vill sova

En flygande bebis

Spelar i ett babyband

Min lilla himmelbit

och en till som går nått med "sola går opp, sola går ner..."


Småvisor där man ska ta på kroppen och göra saker, tycker han är mest tråkiga. Han vill ha fart. Skickas upp i luften, svingas i ett lakan eller se på när de andra ålar sig ifrån honom.


Han lägger ofta huvudet lite på sned när han kikar på en eller funderar. Det gör han nästan alltid även när vi sjunger inledningssången på babysången.

Ska bli kul att träffa alla igen sen efter sommaren, och se vilka som är uppe och går!


 

Av TinaLi - 20 maj 2011 22:15

Algots favoritsyssla den senaste månaden är att nå sina tår. Så fort han ligger på rygg åker bena upp och han tar tag i tårna och vikar fram och tillbaka. Han e så toksöt, min lilla skrutt!

 

Av TinaLi - 19 maj 2011 22:15

Nu har det börjat blivit lite fler vaken-promenader i vagnen också. Inte bara för att vagga till sömns. Under vintern fick han sova inne, då vi inte kunde ställa vagnen i trädgården pga. snömassorna. Mot vinterslutet skottade vi undan, så vagnen gick att ställa instill balkongen. Sen mot vårkanten smälte det ju mer och mer och då blev det ute-sovningar nästan varje dag.

Och nu när de varmare vindarna börjar komma och det går att vara ute utan att mundera på han en stor tjock overall som han knappt kan röra sig i, så är det ju roligare att gå ut.

   


Vi köpte en sandlåda och fyllde den med sand, i dagarna, och den blev riktigt uppsakttad! Av båda! Vi satte ner Algot på bänken på sandlådans kant och tog av han strumporna. Att känna sanden mellan tårna var verkligen en upplevelse för honom. Man såg hur han riktigt lyste upp och satt och bara vickade på tårna jättelänge. Sötgröten!

   

 

  

Av TinaLi - 18 maj 2011 21:30

Algot gillar att gunga! Gärna när storasyster puttar på. Vi köpte en gunga, på en barnklädesmarknad, som kunde hänga inne! Mycket populärt!


 

Av TinaLi - 2 maj 2011 21:15

Snön töade på och det var i stort sett snöfritt till valborg!!! Trodde man ju faktiskt inte med dom snömassorna vi hade!

 

Sommarvärmen smög sig på redan veckan innan valborg och gav en härlig förnimmelse av vad som väntar! Vi satt ute i trädgården i sommarkläder och bara njöt och lapade sol! Underbart!

 


Valborg firade vi med Signe m familj! Var tänkt att vi skulle fira med Lukas o familj, men vi blev så genomförkylda att gravida Sofie inte fick träffa oss. 

Vi tog oss i varje fall till Sidsjön då istället o grillade med Signe o familj. Så gick vi o kikade på brasan vid Sidsjön. Algot sov största delen av bras-vistelsen, men det han såg av elden tyckte han var spännande. Vi träffade även på en del av släkten där, vid brasan, som vi surrade med ett tag.

En mycket trevlig valborg! Barnen somnade gott i bilen på vägen hem, och somnade sen gott om i sina sängar.


     

 

Ovido - Quiz & Flashcards