lillhjarta

Direktlänk till inlägg 14 november 2010

Algot 2,5 månad gammal

Av TinaLi - 14 november 2010 20:03

Han har börjat kunna hålla huvudet uppe lite stadigare. Det har gått rätt vingligt hittills. Men nu börjar han få styrka i nacken.

Ligga på mage och lyfta huvudet tycker han inte är så värst skoj, så det blir bara en kort stund med den träningen per dag.


Bada tycker han om. Men han tycker inte om när man först sätter ner honom i badstolen för den är ju lite småkall. O sen när vattnet når honom är ju det lite läskigt också. Men när han kommit på att han sitter i vattnet så trivs han riktigt bra. Han tycker om när man häller vatten på honom. Storasyster hjälper ju gärna till med det. (Och att pipa hans navel och dra honom lite i snoppen).


Han börjar vara mer vaken, sover inte alls många timmar på dagarna längre. Är så mysigt när man får se honom, lära känna honom lite mer. Se hans underbara lilla personlighet. Hans pratar en massa, ler och ser en i ögonen. Hans huvud åker lite på sned och så ler han lite snett. Så härmar han ens miner och skrattar när man gör vissa ljud eller stampar med hans fötter. När man kittlar honom vet han inte riktigt vad han ska göra och spänner sig och halvler lite. Han fipplar gärna med sina händer och fingrar och griper tag i det som kommer nära.Han lyssnar efter våra röster och man märker hans trygghet när vi är nära. Men han gillar även att vara hos andra, och ger gärna ett leende tillbaka om nån pratar och ler mot honom.

Han har även en väldig otålighet och hetsigt humör när han blir akut hungrig.

För det går ingen nåd när han är hungrig. Då får han panikskrik och ger sig inte förrns han får mat. Varannan timme är det fortfarande som gäller. På nätterna är det lite glesare, ungefär var fjärde timme om det är en bra natt. Så då blir det oftast bara när vi går och lägger oss, vid 22-tiden och sen en gång på natten runt 2-3 tiden. Och sen en gång på morgonen vid 6-snåret.


Babysittern är hans favoritgrej, eller kanske föräldrarnas iaf. Där sitter han nöjd, även när han är som kinkigast, bara man gungar honom hela tiden.

Han sitter nöjt där medans vi äter middag och somnar även där ibland.

Han gillar även att ligga omsvept i mysfilten. Där blir det varmt o gosigt också.

Vagnen sover han gott i, tills han blir hungrig. Då vaknar han på en gång. Efter han ätit kan han ligga där igen och somnar oftast om igen. Så han trivs i vagnen i varje fall.

Selen trivs han fortfarande i. Där kan han även sova lite över sina mattider ibland. Sjalen har jag inte använt på ett tag, då det är lite för kallt att ha den ute nu.

Babygymmet har inte varit så värst populärt. Han har mest tyckt det varit tråkigt att bara ligga, vill hellre sitta upprätt. Men nu börjar han faktiskt titta lite på figurerna och lyssna på spelemusen när man trycker på den.

Han sover oftast i mysfilten, vagnen, selen eller i spjälsängen på dagarna. Blir lite hattigt med sovtiderna då en viss syter gärna väcker honom för hon vill hellre att han ska vara vaken...


Vi har köpt en bumbo till honom, men än klarar han inte riktigt att hålla huvudet tillräckligt upprätt. Så han "tappar" det bakåt och blir i lite obekväm ställning. Så den får vi prova fram sakta men säkert. Men han trivs i varje fall i den upprätta positionen. Ser ju omvärlden så mycket bättre då.


Han är lite smågnällig sådär på kvällarna, har svårt att komma till ro. Är nog övertrött. Så han blir inte riktigt nöjd förrns vi går och lägger oss med honom i sängen och sover. Lägger man honom bara där och går upp när han har somnat, vaknar han efter en stund. Han vill ha all den närhet han kan få. I famnen sover han också gärna på kvällarna. Gärna på ens bröst. Gosigt och så mysigt är det ju!


Hans härliga lilla leende och smårynkorna i pannan får mej alltid att smälta av kärlek. Han är ju för go, mitt lillhjärta!


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av TinaLi - 31 oktober 2011 14:10

För ett tag sedan snubblade jag på en länk till en sida som heter Fotoklok. Jag hade ett tag tänkt att jag skulle göra en fotobok till Algots 1-årsdag. Gjorde nämligen en tills hans syster till hon fyllde 1 år, och vore ju kul om dom kunde ha varsin....

Av TinaLi - 15 juni 2011 00:00

Förra veckan var mormor här på besök! Vi myste i trädgården, åkte på utflykter och bara njöt av att ha mormors sällskap! Om vi ändå kunde ha henne nära jämt <3   På kvällen, efter mormor kommit, tar hon o stoppar barnen i ett bad:   ...

Bad

Av TinaLi - 3 juni 2011 23:45


Båda småfisarna älskar att bada! O efter badet är det ju mysigt att mysa lite framför teven tillsammans (!?)   ...

Av TinaLi - 2 juni 2011 23:30

Algot tar sig fortfarande inte fram så mycket. Han ligger på mage på golvet och backar och snurrar. Han backar ofta fast sig, så man får hjälpa honom loss. Krypa vill han inte alls. Vi har försökt öva lite i krypställning, men han blir mest bara arg ...

Av TinaLi - 22 maj 2011 22:30


 

Ovido - Quiz & Flashcards